aMSN Forums
October 31, 2020, 11:39:12 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: New forum for aMSN !!
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: aMSN 0.98.4 no connection to server, Windows version, bug report  (Read 6958 times)
soupdragon
Newbie

Offline Offline

Posts: 3


View Profile
« on: December 19, 2010, 04:19:43 pm »

This is to report a bug in aMSN 0.98.4 - no connection to the server. Previous version 0.98.3 works fine.

Have disabled Windows Firewall, Comodo Firewall, Router Firewall - so no firewall active - still will not connect.

I'm using Windows 7, 64 bit. This is all I'm seeing onscreen:



Protocol log:

Code:
[15:05:09] < Connected to: messenger.hotmail.com 1863 >
[15:05:09] ->ns-sock792 VER 1 MSNP15 CVR0


[15:05:09] ->ns-sock792 CVR 2 0x0409 winnt 5.1 i386 MSNMSGR 8.0.0812 msmsgs xxxxxxxx@hotmail.com


[15:05:09] ->ns-sock792 USR 3 SSO I xxxxxxxx@hotmail.com


[15:05:09] <-ns-sock792 VER 1 MSNP15
[15:05:09] <-ns-sock792 CVR 2 14.0.8117 14.0.8117 14.0.8089 http://msgr.dlservice.microsoft.com/download/A/6/1/A616CCD4-B0CA-4A3D-B975-3EDB38081B38/en/wlsetup-cvr.exe http://download.live.com/?sku=messenger

Status log:

Code:
[15:05:08] Catch in proc trans (title ): can't read "lang(title)": no such variable
[15:05:08] Catch in proc trans (followtext ): can't read "lang(followtext)": no such variable
[15:05:08] Catch in proc trans (filters ): can't read "lang(filters)": no such variable
[15:05:08] Catch in proc trans (savetofile ): can't read "lang(savetofile)": no such variable
[15:05:08] Catch in proc trans (clear ): can't read "lang(clear)": no such variable
[15:05:08] Catch in proc trans (close ): can't read "lang(close)": no such variable
[15:05:08] No LANG environment variable. Using en
[15:05:08] LoadLoginList: starting
[15:05:08] LoadLoginList: HOME=C:/Users/User/amsn, HOME2=C:/Users/User/amsn, HOMEE=C:/Users/User/amsn
[15:05:08] LoadLoginList: adding profile xxxxxxxx@hotmail.com with lock num 0
[15:05:08] LoadLoginList: getting an initial profile
[15:05:08] CheckLock: LoginList getlock called. Lock=0
[15:05:08] CheckLock: Port is zero
[15:05:08] LockProfile: Locking xxxxxxxx@hotmail.com
[15:05:08] LockProfile: Got random port 61623
[15:05:08] LoadLoginList: profile xxxxxxxx@hotmail.com is free, locking
[15:05:08] LoadLoginList: we found a free profile: xxxxxxxx@hotmail.com
[15:05:08] load_config: Started. HOME=C:/Users/User/amsn/xxxxxxxx_hotmail_com, config(login)=xxxxxxxx@hotmail.com
[15:05:08] load_config: loading file C:/Users/User/amsn/xxxxxxxx_hotmail_com/config.xml
[15:05:08] load_config: Config loaded
[15:05:08] PLUGIN : Nudge
[15:05:08] load_lang called from a plugin
[15:05:08] load_lang called from a plugin
[15:05:08] PLUGIN : Winks
[15:05:08] Loading Winks plugin...
[15:05:08] load_lang called from a plugin
[15:05:08] load_lang called from a plugin
[15:05:08] utils/windows/gnash/gnash.exe
[15:05:08] Winks Loaded OK.
[15:05:08] PLUGIN : Cam Shooter
[15:05:08] load_lang called from a plugin
[15:05:08] load_lang called from a plugin
[15:05:08] PLUGIN : remind
[15:05:08] load_lang called from a plugin
[15:05:08] load_lang called from a plugin
[15:05:08] PLUGIN : Notes
[15:05:08] PLUGIN : ColoredNicks
[15:05:08] ColoredNicks loaded
[15:05:08] load_lang called from a plugin
[15:05:08] load_lang called from a plugin
[15:05:08] load_my_pic: Trying to set display picture amsn.png
[15:05:08] skin default 's scrollbar loaded
[15:05:08] Themes ERR: AddClass with incomplete option list
[15:05:08] Themes ERR: AddClass with incomplete option list
[15:05:08] Themes ERR: AddClass with incomplete option list
[15:05:08] logging out, creating loginscreen : show_login_screen
[15:05:08] LoadLoginList: starting
[15:05:08] LoadLoginList: getting profiles
[15:05:08] LoadLoginList: HOME=C:/Users/User/amsn/xxxxxxxx_hotmail_com, HOME2=C:/Users/User/amsn, HOMEE=C:/Users/User/amsn
[15:05:08] LoadLoginList: adding profile xxxxxxxx@hotmail.com with lock num 61623
[15:05:08] File docs/READMEen NOT exists!!
Using english one instead.
[15:05:08] ConfigChange: xxxxxxxx@hotmail.com
[15:05:08] ConfigChange: Valid email
[15:05:08] Connection ::NS::Connection1 socket configured. Flushing
[15:05:08] SIP capabilities are disabled
[15:05:08] logging in, destroying loginscreen : loggingIn
[15:05:09] Connection ::NS::Connection1 socket configured. Flushing
[15:05:09] cmsn_auth starting, stat=a
[15:05:09] cmsn_auth starting, stat=v
[15:05:09] Logged in with protocol MSNP15
[15:05:09] cmsn_auth starting, stat=i
[15:05:09] Sending SOAP request to https://login.live.com/RST.srf with action
[15:05:09] PGU: Queueing 1 for https://login.live.com/RST.srf : 1 0 0 0
[15:05:09] PGU: Getting URL 1 : 0 1 0 0
[15:05:09] Read EOF in ::NS::Connection1, closing
[15:05:09] ::MSN::CloseSB ::ns Called
[15:05:09] Connection ::NS::Connection1 socket configured. Flushing
[15:05:09] ::MSN::ClearSB ::ns called
[15:05:09] clearing sb ::ns. oldstat=u
[15:05:09] Connection ::NS::Connection1 socket configured. Flushing
[15:05:10] Received answer to SOAP request sent to https://login.live.com/RST.srf with action  : ...
[15:05:10] ... status=success, LastError=, FaultDetail=
[15:05:10] SSO::AuthenticateCallback : ::SSOAuthentication::SOAPRequest1 - success
[15:05:10] Found security token ::SSOAuthentication::SecurityToken1 for address http://Passport.NET/tb
[15:05:10] Found security token ::SSOAuthentication::SecurityToken3 for address contacts.msn.com
[15:05:10] Found security token ::SSOAuthentication::SecurityToken5 for address messenger.msn.com
[15:05:10] Found security token ::SSOAuthentication::SecurityToken7 for address messengerclear.live.com
[15:05:10] Found security token ::SSOAuthentication::SecurityToken9 for address messengersecure.live.com
[15:05:10] Found security token ::SSOAuthentication::SecurityToken11 for address spaces.live.com
[15:05:10] Found security token ::SSOAuthentication::SecurityToken13 for address storage.msn.com
[15:05:10] PGU: Request 1 done : 0 0 1 0

Cheers.

« Last Edit: December 19, 2010, 04:26:28 pm by soupdragon » Logged
vivia
Administrator
Super Power User
*****
Offline Offline

Posts: 2464


View Profile
« Reply #1 on: December 19, 2010, 08:48:19 pm »

Hi, and thanks for finally reporting this, many users seem to suffer from it!

Please try the following:

1) Go to the directory where aMSN 0.98.4 is installed and keep the directory "scripts" at a safe place (e.g. your desktop).
2) Install aMSN 0.98.3
3) Rename the directory "scripts" from aMSN 0.98.3 to something else, and replace it with the "scripts" from 0.98.4.

If this doesn't work, remove your settings directory, which was C:\Documents and Settings\<username>\amsn in previous Windows versions.

Let us know what happens.

Good luck!
Logged
Camden Ursus
Newbie

Offline Offline

Posts: 1


View Profile
« Reply #2 on: December 20, 2010, 06:45:39 pm »

I suffered with this bug. Your suggestion seems to have fixed the problem on my PC and my laptop - both running Vista. Thank you.
Logged
thorsethabari
Newbie

Offline Offline

Posts: 1


View Profile
« Reply #3 on: December 22, 2010, 05:29:32 pm »

i have this same problem, i use windows 7, 32 bit.
i tried what you said, i put the 0.98.4 script folder, inside a 0.98.3 installation, and then i erased
my settings, but it didnt work,  i cant connect still.

For, a strange reason, Windows Live Msn, doesn´t work either, but emese and Pidgin do work, so did the 98.3 amsn.
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!