aMSN Forums
July 23, 2014, 03:00:32 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: New forum for aMSN !!
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1] 2 3 ... 6
  Print  
Author Topic: Problems typing foreign languages?(was Arabic Fonts Problem)  (Read 122518 times)
Marvelous
Newbie

Offline Offline

Posts: 3


View Profile
« on: January 30, 2006, 08:42:09 am »

Hello i am having a problem with arabic fonts..
UBUNTU 5.10 Breezy
AMSN 0.96b

In ubuntu i can view and type in arabic without a problems.. works fine using gaim as well.
But in amsn arabic fonts are not visible.. sending them can be viewed by recipents but i cant see arabic fonts at all.

Any help would be highly appriciated.
Logged
vivia
Administrator
Super Power User
*****
Offline Offline

Posts: 2464


View Profile
« Reply #1 on: January 30, 2006, 05:23:24 pm »

Change your encoding and fonts for aMSN (Tools -> Preferences -> Appearance).
Logged
snipe2004
Super Power User
**
Offline Offline

Posts: 827


View Profile
« Reply #2 on: January 30, 2006, 06:29:18 pm »

I've got a similar problem : when contacts use in their nicks arabic letters, I can't see them, the only thing I see is for example [\ufea8b\ufe8b]. But I don't use Arab as language in my conversations. Is it possible to change to an encoding with both latin and arab letters ?Wich one must I choose?
Logged

Voyager 11.10
vivia
Administrator
Super Power User
*****
Offline Offline

Posts: 2464


View Profile
« Reply #3 on: January 30, 2006, 10:37:10 pm »

UTF-8 is a safe choice. Smiley
Logged
snipe2004
Super Power User
**
Offline Offline

Posts: 827


View Profile
« Reply #4 on: February 02, 2006, 10:14:49 pm »

I've got a problem with UTF-8:
the "é" and many special letters are not displayed in the correct way.
Must I come back to "default" in place of UTF-8, and I won't read arab, or is there another encoding that I can use with more success?
Tx
Logged

Voyager 11.10
vivia
Administrator
Super Power User
*****
Offline Offline

Posts: 2464


View Profile
« Reply #5 on: February 02, 2006, 11:36:38 pm »

HuhHuh utf-8 should work correctly with everything! Unless your font is problematic (so try another font)
Logged
Med
Newbie

Offline Offline

Posts: 5


View Profile
« Reply #6 on: February 03, 2006, 01:18:48 pm »

Launch aMsn within a console like this :
Code:
LANG=ISO-8859-15 amsn
Logged
vivia
Administrator
Super Power User
*****
Offline Offline

Posts: 2464


View Profile
« Reply #7 on: February 03, 2006, 01:24:20 pm »

No, I don't think this will help...

snipe2004: How do accented characters appear? Can you paste an example?
Logged
Med
Newbie

Offline Offline

Posts: 5


View Profile
« Reply #8 on: February 03, 2006, 01:57:31 pm »

Well, not an offence, but this is the only to make it work properly for me.
Otherwise accented characters looks like a square and a ~ .

Edit : works with contacts in french. Maybe if you adapt with the arabic font code it will be ok.
Logged
vivia
Administrator
Super Power User
*****
Offline Offline

Posts: 2464


View Profile
« Reply #9 on: February 03, 2006, 07:13:56 pm »

I don't know, UTF-8 should be working correctly for everything (This is what it's designed for!). I am using it myself and can see accented characters / Greek / Japanese / Arabic / Korean without any problems (but I don't know arabic to tell if it's really displayed rtl lol). The only thing I can think about is: 1) deficient utf-8 installation in your system 2) deficient font installed in your system. Try a M$ font to see if it works...
Logged
TheOne
Newbie

Offline Offline

Posts: 2


View Profile
« Reply #10 on: April 08, 2006, 04:58:52 pm »

hi all

i have the same problem

i try it on Mandrake 2006 & SuSE 10 & now on Ubuntu 5.10..... with latest ams CVS and/or precompiled

all the programs work perfectly including xchat and all IM's , but aMSN is the only which cant see arabic! all the fonts included and even i added extras and MS TrueType. but hopless.
Note: i tryed all fonts & encodings

Automatic
cp 1256
iso8859-6
utf-8

the only thing work is to change the font type but that only will show u the charectors but in Revers direction. LFT (Left To Rright).
so the problem is with amsn for sure.

anyone can help !?
Logged
snipe2004
Super Power User
**
Offline Offline

Posts: 827


View Profile
« Reply #11 on: April 08, 2006, 06:17:01 pm »

Sorry, I didn't followed this post after my post :oops:



So this is what I get when I use UTF8: Arabic fonts are not displayed (still /u06dc for example) and lok the title bar, it's crazy...
And I've just installed everything about fonts from my DVD Mandriva, so I hope the problem is not coming from this...
And now aMSN is no more working Sad
(But it's perhaps due to the fact that I updated my CVS? But I did look in protocol.tcl, and the line with MSNP13 MSNP12 CVR09 (or something like that, I don't remember exactly), is there, but without "MSNP13"... Don't know what to do Sad)

Ps: launching it with the command LANG=ISO-8859-15 amsn don't work for the moment...

Here's what I get when doing Ctrl-S, perhaps this could help?
Code:

[19:12:14] Catch in proc trans (title ): can't read "lang(title)": no such variable
[19:12:14] Catch in proc trans (followtext ): can't read "lang(followtext)": no such variable
[19:12:14] Catch in proc trans (filters ): can't read "lang(filters)": no such variable
[19:12:14] Catch in proc trans (savetofile ): can't read "lang(savetofile)": no such variable
[19:12:14] Catch in proc trans (clear ): can't read "lang(clear)": no such variable
[19:12:14] Catch in proc trans (close ): can't read "lang(close)": no such variable
[19:12:14] System language is fr_be
[19:12:14] Removed _ variant. Now system language is fr
[19:12:14] Language "fr" is in available languages, using it
[19:12:14] Matching language fr!
[19:12:14] LoadLoginList: starting
[19:12:14] LoadLoginList: HOME=/home/famille/.amsn, HOME2=/home/famille/.amsn, HOMEE=/home/famille/.amsn
[19:12:14] LoadLoginList: adding profile g-unit87@hotmail.com with lock num 0
[19:12:14] LoadLoginList: adding profile titesouris05@hotmail.com with lock num 0
[19:12:14] LoadLoginList: adding profile snipe2004@hotmail.com with lock num 62201
[19:12:14] LoadLoginList: getting an initial profile
[19:12:14] CheckLock: LoginList getlock called. Lock=62201
[19:12:14] CheckLock: Port 62201 is free!!
[19:12:14] LockProfile: Locking snipe2004@hotmail.com
[19:12:14] LockProfile: Got random port 65288
[19:12:14] LoadLoginList: profile snipe2004@hotmail.com is free, locking
[19:12:14] LoadLoginList: we found a free profile: snipe2004@hotmail.com
[19:12:14] load_config: Started. HOME=/home/famille/.amsn/snipe2004_hotmail_com, config(login)=snipe2004@hotmail.com
[19:12:14] load_config: loading file /home/famille/.amsn/snipe2004_hotmail_com/config.xml
[19:12:14] load_config: Config loaded
[19:12:14] Missing Party_smiley.gif from skin MSN7. Using default
[19:12:14] skin MSN7 's scrollbar loaded
[19:12:17] check_web_ver: Current= 0 96b New=0 95 (0.95)
[19:12:17] Three days (in seconds) :604800
[19:12:17] Difference time (in seconds): 604801
[19:12:17] Not yet 3 days or no new version
[19:12:18] cmsn_auth starting, stat=a
[19:12:19] cmsn_auth starting, stat=v
[19:12:19] -----------------------------------------
[19:12:19] >>> GOT TCL/TK ERROR : {{can't find package msnSOAP}}
>>> Stack:
can't find package msnSOAP
    while executing
"package require msnSOAP"
    (file "msnp13.tcl" line 1)
    invoked from within
"source msnp13.tcl"
    ("v" arm line 8)
    invoked from within
"switch [ns cget -stat] {
a {
#Send three first commands at same time, to it faster
if { [::config::getKey protocol] == 11 } {
::MSN::Write..."
    (procedure "cmsn_auth" line 7)
    invoked from within
"cmsn_auth $item"
    ("VER" arm line 2)
    invoked from within
"switch [lindex $item 0] {
MSG {
cmsn_ns_msg $item $message
return 0
}
    IPG {
   ::MSNMobile::MessageReceived "$message"
  ..."
    (procedure "cmsn_ns_handler" line 17)
    invoked from within
"cmsn_ns_handler $command $message"
    ("default" arm line 2)
    invoked from within
"switch [lindex $command 0] {
ILN {
if {$::msnp13} {
$self handleILN $command
} else {
cmsn_ns_handler $command $message
..."
    (procedure "::NS::Snit_methodhandleCommand" line 27)
    invoked from within
"::NS::Snit_methodhandleCommand ::NS ::NS::Snit_inst1 ::ns ::ns {VER 1 MSNP12 CVR0}"
    ("uplevel" body line 1)
    invoked from within
"uplevel 1 $command $args"
    invoked from within
"$options(-name) handleCommand $command"
    (procedure "::Connection::Snit_methodreceivedData" line 38)
    invoked from within
"::Connection::Snit_methodreceivedData ::Connection ::Connection::Snit_inst2 ::NS::Connection1 ::NS::Connection1"
    ("uplevel" body line 1)
    invoked from within
"uplevel 1 $command $args"
    invoked from within
"::NS::Connection1 receivedData"
    ("uplevel" body line 1)
    invoked from within
"uplevel 1 $command $args"
    invoked from within
"ns receivedData"
>>> Code: NONE
[19:12:19] -----------------------------------------
[19:12:19] >>> AMSN version: 0.96b - AMSN date: 12/22/2005
[19:12:19] >>> TCL version : 8.4.5 - TK version : 8.4.5
[19:12:19] >>> tcl_platform array content : osVersion 2.6.11-6mdk byteOrder littleEndian machine i686 platform unix os Linux user famille wordSize 4
[19:12:19] -----------------------------------------

[19:12:19] gotNexusReply: loginurl=https://loginnet.passport.com/login2.srf
[19:12:19] gotNexusReply: finished before authentication took place
[19:12:29] Can't get online plugininfo.xml for Games (place 0 - URL )
[19:12:34] Can't get online plugininfo.xml for Desktop Integration (place 0 - URL http://amsn.sourceforge.net/autoupdater/plugins/deskop_integration/plugininfo.xml)
Logged

Voyager 11.10
billiob
Administrator
Super Power User
*****
Offline Offline

Posts: 1352


View Profile
« Reply #12 on: April 08, 2006, 07:59:03 pm »

Try to use that font : http://webb.ens-cachan.fr/ftp/mirror/MPlayer/contrib/fonts/arialuni.ttf.bz2
update the cvs, it's fixed now.
Logged
snipe2004
Super Power User
**
Offline Offline

Posts: 827


View Profile
« Reply #13 on: April 08, 2006, 08:39:20 pm »

Okay, I'll update,tx!
But where must I unzip your file? Under Windows I knew, but under Mandriva...
Logged

Voyager 11.10
TheOne
Newbie

Offline Offline

Posts: 2


View Profile
« Reply #14 on: April 09, 2006, 01:09:23 am »

snipe2004

try this font... in amsn .. Tools> Preferences> Appearance tab. then click on change font. select (clearlyu)

this may fix half of the problem.

in mandriva u dont have to add single font.. just install all windows fonts.
there is an option.. i think u should know how.. if u dont see this http://linux.techteam.gr/docs/mandriva/10/starter/drakfont.html

remember to mount windows partition. and the fonts directory should be ... /Windows/Fonts
Logged
Pages: [1] 2 3 ... 6
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!